Мениджърът на Саутхемптън Ралф Хазенхютл смята, че вратарят на Евертън Джордан Пикфорд е трябвало да бъде изгонен в мача срещу Ливърпул. Австрийският специалист обясни, че английският №1 е трябва да бъде отстранен заради изключително грубия шпагат срещу Върджил ван Дайк  в дербито на Мърсисайд миналия уикенд.

През цялата седмица Пикфорд бе критикуван заради инцидента, който ще остави защитника извън игра до края на сезона, като ще му се наложи и операция на коляното.

Инцидентът беше разгледан от системата ВАР, но беше отсъдена засада на нидерландския капитан, преди да се сблъска с вратаря на Евертън. По този начин Пикфорд се измъкна от всякакви дисциплинарни наказания.

„Мисля, че трябваше да бъде изгонен. Честно казано, това беше ужасно решение“, заяви Хазенхютл по отношение на въпросната ситуация.

„Радваме се да имаме ВАР, защото сега виждате, че в Лига Европа няма и колко дискусионни пешения има там. Но със сигурност не можете да влезете така в единоборство. Това бе абсолютно пагубно решение. Мисля, че в крайна сметка това тряваше да е червен картон. Този шпагат беше ужасен, да", каза още австриецът.

Саутхемтън приема именно Евертън в неделя от 16:00 час в мач от шестия кръг на английската Висша лига.