Младият бранител на Ливърпул Джо Гомес определи себе си като “благословен“ да бъде трениран от човек като Юрген Клоп. Гомез, който имаше редица здравословни проблеми през сезона, така и не успя да се наложи като титуляр през втората половина на сезона за мърсисайдци. Въпреки всичко той споделя с искрена емоция възхищението си от методите на германеца.

“Всичко сме толкова благодарни, че имаме мениджър като Клоп. Свършил е толкова много за мен лично и вярвам, че всички момчета в отбора споделят това чувство. Той е невероятен мениджър и всички сме му задължени“, обясни англичанинът. “Мисля, че освен тактическата страна на играта, той има изключителна връзка със всички ни. Затова искаме да играем за него, да печелим за него и да празнуваме с него. Той ни показва какво е да играеш за този клуб“, продължава бранителят.

Гомес коментира и взаимоотношенията си с капитана Джордън Хендерсън и влиянието на полузащитника върху него като играч и човек през последните години. “Не мисля, че мога да си пожелая по-добър капитан. Той е изключителен човек, един от най-добрите, които познавам и заслужава всички успехи, които го съпътстват. Никой не заслужава повече от него да вдигне Шампионската лига“, показа възхищението си 22-годшиният играч.

Централният защитник накрая засегна и темата за многобройните си проблеми с контузии, които така и не му позволиха да се наложи като твърд титуляр през този сезон.

“Имах някои доста тежки моменти, но никога не се съмнявах, че ще успея да се завърна и никога няма да спра да се съмнявам. Истинска благословия е да се играе за този клуб и просто трябва да започна отначало“.

Накрая Гомез завърши с една прогноза, че на настоящия състав на Ливърпул тепърва му предстои да печели още много трофеи. “Имаме гръбнак на отбора, който само ще става по-силен, така че мотивацията ни е на най-високото възможно ниво. Всички сме тук, за да останем и да продължим да се борим, а възможностите пред нас са безпределни“, уверено отбеляза той.

“Кой знае? Просто трябва да продължим да сме здраво стъпили на земята, да сме фокусирани и да продължим да правим това, което правим и сега. По този начин може би ще успеем да постигнем още много“, завърши с поглед към бъдещето юношата на Чарлтън Атлетик.  

Автор: Емануил Тодоров