Високоцененото крило на Уулвърхемптън Педро Нето може да пропусне остатъка от сезона. Новината не е окончателна, но по думите на мениджъра на „вълците“ Гари О’Нийл играчът едва ли ще може да се възстанови от нова травма, която е получил. Датата на завръщането му на терена пък е посочена за 11 май в източници, които са специализирани за следене на контузени играчи.

Първоначално крилото получи контузия в двубоя срещу Нюкасъл на 2 март. През следващата седмица той се е възстановил и е бил готов за мача срещу Фулъм. И в тази среща е получил отново проблем на същото място, който обаче се е оказал твърде сериозен. Наставникът на „вълците“ потвърди, че клубът е направил пълна проверка на състоянието на футболиста преди да го пусне на терена във втория двубой.  

Педро Нето е вече с определена цена от Уулвърхямптън за лятото и тя е в рамките на 60-70 милиона паунда. В някои сайтове, които правят изчисления за стойността на футболистите, сумата е 55 евро. Всеки отбор от ВЛ би искал да го има в състава си, но кои наистина ще са готови да платят исканата сума вече е отделен въпрос.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Един от проблемите за „вълците“ ще са контузиите на Нето. Ако наистина футболистът повече не се появи на терена до края на сезона, това ще означава, че той прави четвърти пореден шампионат с по-малко от 20 мача в Лигата, а това винаги е знак за внимание на клубовете, които искат да инвестират в купуването на играчи. Когато обаче е на игрището, португалецът е изключително ефективен – за 19 мача с 1503 изиграни минути този сезон има 2 гола и 9 асистенции. В петте сезона за Уулвърхямптън в английския футбол, Нето е изиграл 110 мача от общо възможни почти 200.

Непрекъснатите контузии може да доведат до падане на цената на играча и промяна на интереса към него. Преди няколко дни се появиха слухове за интерес на Ливърпул към него. Само ден по-късно се смяташе, че крилото е инструктирал екипа си да направи сделка с мърсисайдци.