Ливърпул ще бъде без Диого Жота за мърсисайдското дерби срещу Евертън в сряда вечер. Говорейки преди гостуването на „червените“ на „Гудисън Парк“, мениджърът Юрген Клоп потвърди, че португалският нападател Диого Жота, който цял сезон е измъчван от контузии, е получил нова травма.

„Диого вкара гол (срещу Фулъм), но усети лека болка, а сега е малко по-лошо, така че той е аут за две седмици“, каза Клоп пред репортери.

Жота пропусна сериозна част от кампанията заради различни травми, като се завърна в игра преди по-малко от две седмици след продължително лечение от контузия в коляното.

Мачът ще бъде и последната среща на германеца срещу Евертън като мениджър на Ливърпул и той разкри как това съперничество се е променило за него през годините.

„Това е изключително важно за нас, това е ясно. С последните няколко резултата Евертън доста поизчисти ситуацията с оцеляването си, но за нас ситуацията е ясна. Отново и отново и отново, това е наистина важен мач, като всички други останали“, добави той.

„Първото ми дерби беше през 2016-а година, но когато дойдох тук, не бих казал, че това беше моят мач на годината. Знаех, че е за феновете, но тогава не го усетих. Но сега го знам и го чувствам, моето разбиране се промени през годините“, допълни още Клоп.