Уулвърхемптън и Ливърпул играят при резултат 0:1 в мач от шестия кръг на Висшата лига. Мачът се предава на живо по DIEMA SPORT 2, а в Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от срещата.

Изненадващо, срещата започна по-добре за Уулвърхямптън, като те контролират притежанието на топката през първите 10 минути. Белгард дори отправи удар към вратата на Ливърпул, но Алисон успя да спаси без проблеми.

В 22-рата минута добро подаване намери Матеуш Куня на границата на наказателното поле, и той реши да отправи удар към левия ъгъл на вратата. Вратарят на Ливърпул, Алисон с впечатляваща реакция успя да улови топката в последния момент, предотвратявайки гола и запазвайки равенството в мача.

След този момент Ливърпул увеличи натиска и започна да владее повече топката, но без сериозна опасност пред вратата на домакините. 

В 32-рата минута Ливърпул получи пряк свободен удар, който предостави идеална възможност за Александър Арнолд. Той застана зад топката и отправи мощен удар, но вратарят на Уулвърхямптън бе на точното място и успя да спаси.

Най-голямата опасност в мача дойде в 39-ата минута, когато Вирджил ван Дайк направи невероятно подаване, което намери Доминик Собослай в наказателното поле. Всички на стадиона вече бяха готови да отпразнуват гола, но вратарят на Уулвърхямптън демонстрира уникален рефлекс и предотврати сигурен гол. 

Ливърпул повежда в резултата с 1:0 в добавеното време на първата част. Конате се възползва от перфектно центриране на Диого Жота, издигна над защитата на Уулвърхямптън и с мощен удар с глава прати топката в мрежата. Голът дойде в идеалния момент, добавяйки допълнителна увереност на Ливърпул преди почивката.

 

LIVE! Уулвърхемптън - Ливърпул 0:1

0:1 Конате 45+3'

Стадион: Молиню Стейдиъм

Рефер: Антъни Тейлър

Състави:

Уулвърхямптън: Джонстън, Аит-Нури, Андре, Белгард, Буено, Гомеш, Куня, Ларсен, Лемина, Семедо, Тоти

Треньор: Гари О'Нийл

Ливърпул: Алисон, Арнолд, ван Дайк, Гравенберх, Диас, Диого Жота, Конате, МакАлистър, Робъртсън, Салах, Собослай

Треньор: Арне Слот