Треньорът на Ливърпул Арне Слот даде пресконференция преди мача с Уест Хем за Карабао Къп. Нидерландският специалист коментира ситуацията с Алисон, който ще пропусне втори пореден мач и също така сподели, че Федерико Киеза може да стартира като титуляр, но не готов за пълни 90 минути.

"Не мисля, че в момента Киеза може да играе 90 минути. В последните три или четири месеца е играл максимум 25 минути. Мисля, че може да започне, но ще видим. Все още не е в състояние да играе на нивото, което искаме, 90 минути срещу силен съперник.

Със сигурност Куивин ще започне. Алисон е близо, но мачът идва твърде рано за него. Целта е да бъде готов за двубоя с Уулвърхамптън през уикенда, но не е сигурно. Ще видим дали ще успее", сподели Слот на брифинга си.

"Всеки футболист е гладен за игрово време. Има голяма конкуренция в този отбор, защото имаме толкова много добри играчи. Да играеш срещу страхотен клуб пред страхотни привърженици - кой не би искал да участва в такъв мач? Искам всички да играят, но за съжаление, е невъзможно, защото мога да започна само с 11. Ще излезем с възможно най-добрия отбор, което означава, че може да избера различни футболисти на мястото на тези, които са малко по-уморени от многото мачове. Днес ще вземем решение", допълни той.

"Дали можем да защитим трофея? Не само феновете обичат трофеите. Играчите и мениджърите също обичат това. Всички биехме искали да спечелим нещо, но сме още далече от това. Трябва да победим първо утре, но ще бъде трудно срещу Уест Хем", каза наставникът на мърсисайдци.

"Уест Хем имаха труден старт. Трябваше да играят срещу някои тежки съперници. Нямаха късмет с резултатите. Те привлякоха много добри играчи през лятото, които все още не са интегрирани, така че за тях утре е шанс да започнат", завърши Арне Слот.