Дарвин Нунес от Ливърпул трябва да запази самообладание и да бъде по-постоянен в изявите си, докато се опитва да се справи с големите очаквания към него след многомилионния му трансфер от Бенфика преди двегодини, каза капитанът на мърсисайдци Върджил ван Дайк преди двубоя от третия кръг на Купата на лигата в сряда срещу Уест Хем.

Нунес сложи край на серия от 14 мача без гол за Ливърпул, като отбеляза при домакинската победа с 3:0 във Висшата лига над Борнемут в събота.

"Той започна срещу Борнемут и вкара фантастичен гол, но може да не започне следващия мач", каза Ван Дайк пред местните медии.

"Искаме той да бъде постоянен и да продължава да го прави, когато се появи на терена", добави нидерландският защитник.

През миналия сезон Нунес оглави класацията във Висшата лига за най-много засади (33) и също така беше най-неефективен пред вратата, като уцели рамката девет пъти.

Нунес, който вкара 11 гола и направи осем асистенции от 36 мача в лигата през миналия сезон, имаше втория най-голям брой пропуснати чисти положения (27), като изостава само от Ерлинг Холанд от Манчестър Сити (34), който спечели Златната обувка с 27 гола.

"За него идването в клуб като Ливърпул за голяма трансферна сума винаги ще има натиск да работи седмица след седмица и той се опитва да го направи, но не винаги е толкова лесно", добави Ван Дайк.

"Сега е време той да остане спокоен и мисля, че според мен той се справя много по-добре и мениджърът работи много с него и с нас като играчи и просто трябва да го държим близо до нас", заяви още капитанът на мърсисайдци.