Последните развития старши треньора на Байер Леверкузен – Шаби Алонсо, са накарали „червените“ да се откажат от неговото привличане на „Анфийлд“. В четвъртък се появиха информации, че испанецът е готов да остане на „БайАрена“ и през следващия сезон. Бившият полузащитник остава в плановете и на Байерн Мюнхен, но все повече изглежда, че и баварците ще се откажат от услугите му.

По този начин настоящият старши треньор на Спортинг Лисабон - Рубен Аморим, излиза на преден план като новия фаворит за заместник на Юрген Клоп в Ливърпул. 39-годишният португалец е ценен високо от ръководството на „червените“, след като е преминал успешно през анализите на клуба, базирани на данните от системата, използвана на „Анфийлд“. Очаква се скоро той да получи покана за директно интервю.

Въпреки нарастващия интерес към Аморим, мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби продължава да бъде също сред избраните от Майкъл Едуардс и Ричард Хюз кандидати. Въпреки това, италианецът в момента заема мястото след Аморим в техния списък.

Аморим, който е бивш португалски национал, води Спортинг от 2020-а година. За този период той донесе на клуба множество успехи, включително една шампионска титла, две Купи и една Суперкупа на Португалия, като е на път да добави още една титла от местния шампионат към своя актив.