Предводителят на Байер Леверкузен - Шаби Алонсо, официално потвърди, че ще продължи работа в клуба от Германия и след края на този сезон. "Аспирините" са убедителен лидер в Бундеслигата и имат 10 точки преднина пред преследвачите, а интерес към услугите на Алонсо имаше от Ливърпул и Байерн Мюнхен. И двата отбора ще са без треньор от следващия сезон, след като Юрген Клоп ще напусне мърсисайдци, докато Томас Тухел ще напусне "Алианц Арена".

Спекулациите около името на баския наставник бяха много, но в крайна сметка той сам потвърди, че ще остане в Байер Леверкузен и догодина.

“Не съм свършил работата си в Байер. Искам да помогна на клуба, на играчите да се развиват, а и директорите винаги са се държали добре с мен. Тук повярваха в мен. Тук е фантастично и аз съм длъжен да продължа. Все още съм млад треньор и смятам, че в момента това е най-доброто решение за бъдещето ми. Сигурен съм в това”, заяви 42-годишният треньор.

“През сезона досега имаше множество спекулации относно бъдещето ми. Досега имахме толкова много мачове и бях зает. Но по време на изминалата пауза използвах свободното време, за да обмисля нещата и да взема решение. През миналата седмица имах отлична среща с шефовете и ги информирах, че искам да остана. Това е правилният начин, за да продължава да се развивам като треньор."

“Освен това в Байер разполагам с отличен екип, които всеки ден ми помагат да ставам по-добър треньор. А и футболистите ми дават толкова много причини, за да продължа да вярвам в тях и тима като цяло. Усещам, че не съм си свършил работата тук."

По принцип Алонсо има договор с “аспирините” до края на сезон 2025/26 г. Според информациите през лятото на 2025 година в контракта му ще се активира клауза, според която той ще може да си тръгне като свободен агент. Чаби Алонсо води Леверкузен от октомври 2022-ра година насам.