Левият бек на Ливърпул Анди Робъртсън предупреди Байерн Мюнхен, че той и неговите съотборници няма да жалят сили във вторник вечер, когато двата европейски колоса излизат за първи 1/8-финален мач помежду си от Шампионската лига.

Мърсисайдци изкараха освежителен 4-дневен лагер в Марбея, Испания след победата с 3:0 над Борнемут в предишния кръг на Висшата лига. През този уикенд на Острова ще се играят двубои от 1/8-финалите на ФА Къп, което значи, че Ливърпул няма ангажименти, тъй като отпадна рано от надпреварата. Тази вечер пък Байерн гостува на Аугсбург в шампионатен двубой от Бундеслигата.

Според 24-годишния Робъртсън престоя на Иберийския полуостров е оказал полезно влияние върху отбора и сега всички са концентрирани за предстоящия сблъсък срещу баварците. „Това ще бъдат два огромни като значение мача. Когато кацнахме в понеделник на летището в Марбея, целият ни фокус беше насочен към Байерн Мюнхен”, заяви Робъртсън.

„Трябва да изиграем тези срещи на пълна газ. Байерн е толкова добър отбор, който поддържа високо ниво вече 6-7 години. Наясно сме, че ни чака тежка задача. Вярваме, че можем да им създадем проблеми, но за целта трябва да се покажем в най-добрия си вид.”

„През миналия сезон направихме добър рейд в Шампионската лига. Според мен той в немалка степен се дължеше на публиката. Всички знаят колко са специални нощите на „Анфийлд” в този турнир. Фенове и играчи се вдъхновяваме едни други. От нас зависи да дадем на привържениците причини да пеят с пълни гърла”, допълни Робъртсън.