Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде ясен сигнал към управата на клуба колко доволен е от качеството на настоящата група играчи, с които разполага. Германецът беше категоричен, че няма да търси гръмки попълнения през лятото, като очаква „големите харчове” да са насочени към вече наличните футболисти.

Ливърпул похарчи над 170 милиона паунда през лятото на 2018 година, за да привлече Алисон Бекер, Фабиньо, Наби Кейта и Джердан Шакири преди началото на сезона. Като се прибавят и рекордните за бранител 75 милиона паунда, довели Върджил ван Дайк в отбора през януари миналата година, инвестицията става наистина колосална.

Алисон, Ван Дайк и Фабиньо бяха новите, които оказаха най-осезаемо и бързо влияние върху представянето на „червените”, осигурявайки наистина качествен гръбнак на състава. В момента има постове, където опциите на Клоп изглеждат ограничени, но той намекна сериозно, че основната работа вече е свършена, а и предстоящото съвсем скоро завръщане на Алекс Окслейд-Чембърлейн в игра трябва да бъде взето под внимание.

За специалиста напрежението оттук нататък ще бъде главно върху това да помогне на наличния състав да напредне в развитието си колективно. „Нямам представа как точно ще оперираме за в бъдеще, но не мисля, че в момента сме принудени да правим големи харчове или нещо подобно”, заяви Клоп.

„Най-добрият път оттук нататък е да съберем група от играчи, да опитаме да ги развием заедно и да останем заедно за известно време. Това може би беше главният проблем пред Ливърпул за последната декада. Когато успяваха да сглобят добър отбор, сезон по-късно тези играчи поемаха към всички краища на света. Това няма да се случи през 2019-а, бъдете сигурни”, заяви Клоп.