Английският гранд Ливърпул продължава да бъде единственият тим от Топ 5 първенствата в Европа, който все още официално не е реализирал входящ трансфер.

Все пак до края на летния трансферен прозорец се очаква „червените“ да оформят сделката за стража на Валенсия – Гиорги Мамардашвили. Грузинският страж се очаква да остане под наем при „лос че“ и да подсили официално „червените“ от следващата кампания. Фабрицио Романо обаче написа, че англичаните са направили първи стъпки към това да договорят звездата на Ювентус – Федерико Киеза.

Според италианския трансферен гуру се очаква в следващите часове да се стигне до развой около страните. В преговорите е въвлечен новия спортен директор на „червените“ Ричард Хюз. През годините на няколко пъти Ливърпул е спряган за трансфер на Киеза, но сега Романо очаква да има хепи-енд. 26-годишният италианец записа 10 гола в 37 мача за „бианконерите“ през миналия сезон, но Юве няма да го използва повече.

"Червените" на Арне Слот стартираха отлично сезона в Англия, записвайки две победи с по 2:0 (бел.ред - над Ипсуич Таун и Брентфорд).