Ливърпул обмисля да привлече героя за Грузия на UEFA EURO 2024 Георги Мамардашвили за евентуален заместник на Алисон Бекер, ако бразилецът напусне „червените“ през лятото, твърди испанското Radio Marca. Информацията гласи, че на „Анфийлд“ вече са получили многомилионна оферта от Саудитска Арабия за Алисон и бъдещето на вратаря при мърсисайдци остава несигурно.

Мамардашвили е собственост на Валенсия, който също знае, че няма да успее да убеди грузинеца да подпише нов договор, особено след страхотното Европейско първенство, което прави. 23-годишният футболист направи 20 спасявания по време на груповата фаза, което е най-малко със седем повече от всеки друг вратар. За дебютанта на голям форум предстои исторически 1/8-финал срещу Испания в неделя вечер.

Очаква се Валенсия да продаде Мамардашвили това лято, но „прилепите“ ще искат около 40 милиона евро за своя вратар. Настоящият контракт на грузинеца изтича през 2027-а година. По-рано в медиите пък се писа, че Нюкасъл е отправил предложение за Мамардашвили на стойност от 25 милиона евро, което е било отхвърлено от испанския тим без замисляне.