Почти сигурният нов мениджър на Ливърпул Арне Слот е превърнал звездата на Лийдс Юнайтед Крисенсио Съмървил в една от първите си трансферни цели за лятото, след като поеме „червените“.

Очаква се Слот скоро да бъде обявен като заместника на напускащия след края на сезона Юрген Клоп на „Анфийлд“, а настоящият треньор на Фейенорд изглежда не губи време и вече е започнал със задачата по освежаване на новия си отбор.

Според нидерландското издание 1908.nl, Слот е „луд“ фен на крилото на Лийдс Крисенсио Съмървил, който е свързван с редица клубове. Твърди се, че съотборникът на Илия Груев-младши е искан от тимове като Челси, Арсенал, Байер Леверкузен и Астън Вила, след като 22-годишният сънародник на Слот прави забележителен сезон с клуба от „Еланд Роуд”.

Лявото крило има 20 гола и десет асистенции във всички турнири този сезон за Лийдс, който продължава да се бори за промоция във Висшата лига. Към момента отборът на Даниел Фарке е втори в подреждането, с равен брой точки с Ипсуич Таун, който обаче е с мач по-малко, а до края на сезона остава само още един кръг.