Полузащитникът на Лестър Сити - Уилфред Ндиди, е привлякъл вниманието на два от елитните английски клубове в лицето на Тотнъм и Нюкасъл, които се интересуват от възможността да привлекат в редиците си 27-годишния футболист. Договорът му с „лисиците“ изтича през лятото и може да бъде привлечен без трансферна сума, пише HITC.

Въпреки, че Лестър е пред завръщане във Висшата лига, Ндиди изглежда е взел решение да смени обстановката и да потърси ново предизвикателство, след като прекара на „Кинг Пауър Стейдиъм“ шест години и половина след трансфера си от Генк. Нигериецът има 267 мача, 15 гола и 18 асистенции с екипа на „лисиците“ до момента.

Интерес към Ндиди имаше и от страна на няколко клуба от Саудитска Арабия, но самият футболист е отклонил офертите им. Той предпочита да остане на Острова и да опита отново късмета си във Висшата лига.

На този етап Тотнъм е считан за фаворит за подписа на халфа, тъй като има шанс да се класира за Шампионската лига, а това би бил важен стимул за Ндиди да избере тяхната оферта. Нюкасъл обаче също ще отправи достатъчно сериозно предложение за нигериеца, а и още няколко клуба следят отблизо ситуацията, като сред тях са Астън Вила, Брайтън и Уулвърхемптън.