Играчите на Ливърпул няма да подценят и за момент битката с Лудогорец на Националния стадион "Васил Левски" от Шампионската лига. Двата тима се срещат в сряда, като изходът от двубоя е ключов за шансовете им да продължат напред в турнира. 

Според нападателя на мърсисайдци Рики Ламбърт, това ще е битката на живот и смърт за отбора му през този сезон и място за повече провали вече няма. Затова той смята, че трите точки са задължителни. 

"Ние печелим и падаме като един отбор. Трябва винаги да сме заедно и независимо от резултатите, да си помагаме един на друг, да се борим за всичко заедно. Когато като отбор имаме тежък момент, всички заедно трябва да го превъзмогнем."

"Затова сега ни предстои един много тежък мач в сряда, в който трябва да бъдем като един юмрук и да не позволяваме повече отстъпление. В него победата е повече от задължителна, за да останем в надпреварата."

"Точно защото оценяваме важността на двубоя, всички момчета ще се хвърлим здраво и ще се борим така, все едно се борим за животите си. Това е важно не само за нас, важно е за феновете, за мениджъра и за Ливърпул като цяло като клуб", сподели Ламбърт пред официалния сайт на клуба.