Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън е убеден, че неговият тим ще се справи в преиграването срещу Болтън от четвъртия кръг в турнира за ФА Къп.

Вчера мърсисайдци не успяха да надвият втородивизионния тим на своя „Анфийлд“ и след нулево реми ще трябва да играят на чужд терен в името на продължаването си напред в надпреварата.

Неделният следобед донесе много изненади в турнира, като първите три в класирането на Висшата лига – Челси, Манчестър Сити и Саутхемптън бяха изхвърлени от скромни опоненти съответно като Брадфорд, Мидълзбро и Кристъл Палас. Тотнъм също бе сполетян от беда и отстъпи с 1:2 в Лондон срещу Лестър Сити.

„Очевидно отпаданията на Сити, Челси и Тотнъм са голям шок, ние обаче още сме в играта“, каза Хендерсън. „За да бъда честен, ще кажа, че бяхме пределно фокусирани в мача. Със сигурност някои от нас може и да са научили за тях, но мислехме преди всичко за това какво се иска от нас.“

„Виждали сме и преди как тимове от по-долни дивизии побеждават отбори от Висшата лига и тази събота не беше по-различна. Ние показахме добър характер и не загубихме срещу Болтън. Това е главното. Малко сме разочаровани, че не спечелихме, но все още участваме в жребия за следващия кръг и чакаме с нетърпение мача във вторник“, допълни Хендерсън.