Легендата на Ливърпул Иън Ръш изрази публично своята увереност в качествата на новото попълнение Марио Балотели.

Италианецът е подложен на критики почти 24 часа от денонощието след летния си трансфер от Милан за 16 милиона паунда. Снощи той имаше огромна роля за продължаването на мърсисайдци към 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата, след като влезе на смяна и вкара първия от двата гола за обрата и победата с 2:1 над Суонси Сити.

За Ръш, който най-добрият реализатор в историята на „червените“ с 346 попадения, няма място за съмнение в таланта Балотели, за който уелсецът вярва, че ще разцъфне веднъж щом контузеният Даниел Стъридж се върне на терена.

„Тук става въпрос за увереност. Може би това, че той седна на пейката в някои мачове, свали напрежението от него. Може би се почувства по-спокоен“, заяви Ръш.

„Хората имат навика бързо да налитат на някого, когато нещата не вървят добре. Просто обаче трябва да вярваш в това, което правиш, и дано този гол му вдъхне подобна увереност.“

„Не казвам, че промяната ще се случи веднага. Колкото и някои да бързаха да го отписват, той все пак стигаше до голови възможности. Нямам против да пропуска някои от тях, но това показва, че той прави и нещо правилно.“

„В същото време този гол не означава непременно, че оттук нататък той ще вкара много. Балотели трябва да работи и съм сигурен, че ще го направи. Под ръководството на Брендън той ще се труди. Попадението обаче даде увереност както на него, така и на отбора. Ако го погледнете внимателно ще видите, че той се учи на стила, който се практикува в отбора. Да, най-вероятно Марио е свикнал да играе по друг начин, но сега ще трябва да се адаптирам към стила на Ливърпул. На него му липсва някого като Стъридж, липсва му човек, който да му помага. Веднъж щом всички са здрави, мисля, че нещата за него ще се наредят“, завърши Ръш.