Новото попълнение на Ливърпул Джеймс Милнър разкри какво го е накарало да предпочете офертата на „червените“ пред останалите, които е имал пред себе си. Английският национал заяви, че на „Анфийлд“ ще има възможност да окаже сериозен принос към един сериозен тим, а това е важно предвид етапа от кариерата си, в който се намира.

29-годишният полузащитник напусна Манчестър Сити това лято, след като договорът му с клуба изтече и дефакто излезе без пари на Ливърпул.

„Сити е страхотен клуб и изкарах пет уникални години там, в които се насладих на всяка минута. Феновете бяха брилянтни с мен през цялото време и това направи решението ми трудно“, каза Милнър.

„Бях достатъчно голям късметлия да спечеля трофеи и да бъда част от един добър отбор там. Когато обаче говорих относно техните планове и как ме виждат през следващите години, а после и с мениджъра и неговите идеи, прецених, че ще е по-добре да дойда в Ливърпул, за да играя повече и да бъда част от нещо специално.“

„Имах щастието да играя в някои големи отбори в кариерата си и този е следващият. Чака ме огромно предизвикатество. Искам да играя футбол и да бъда по-централна фигура – така вижда нещата и Брендън Роджърс.“

„Всичко това значи много за мен и късния етап от моята кариера. Не казвам „края на кариерата“, понеже има още много футбол в мен. Искам да бъда на терена колкото се може по-често. Когато стана на 45 и погледна назад, искам да виждам какво съм постигнал и че съм играл, а не че съм се покрил накрая“, добави Милнър.