Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп намекна, че може би ще даде шанс на Лорис Кариус да запише първи мач за тима във Висшата лига. Това ще се случи през уикенда, когато мърсисайдци приемат Хъл Сити в среща от 6-ия кръг.

Германският страж беше привлечен от Майнц 05 това лято и се очакваше да бъди титуляр още от самото начало. Фрактура в дланта при приятелския мач срещу Челси през лятото обаче промени плановете на Клоп и затова Миньоле пазеше в срещите досега. Кариус официално дебютира при успеха над Дарби Каунти с 3:0 в Купата на лигата, но засега няма мач на ниво „Премиършип“.

„Нека да обсъдим ситуацията по няколко различни начина, за да я разберем по-добре. Добре, Лорис записа мач срещу Дарби Каунти, но това беше ли истински тест за един вратар? Не съвсем. Нека, например, го пуснем в някое домакинство“, коментира Клоп.

„Може и да кажем, че наближава пауза за националните отбори, така че нека му дадем домакински мач, а после и гостуването срещу Суонси. По този начин и двамата ни вратари ще покажат своето ниво.“

„Нищо не е под съмнение, това не са тестове. Взимам предвид всички обстоятелства около решението за позицията на вратаря. В крайна сметка всичко е позитивно за Ливърпул – на 100 процента отборът ще има силен вратар под рамката в събота“, добави Клоп.