Мениджърът Брендън Роджърс заяви, че е почти невъзможно да намери подходящите думи, с които да опише приноса на Стивън Джерард за Ливърпул.

34-годишният капитан на тима потвърди, че ще напусне "червените" след края на сезона след 17 години в отбора. Джерард има общо 695 мача във всички турнири, като е 
отбелязал 180 попадения.

Според Роджърс Джерард не може да се сравни с нито един друг футболист, с който е работил.

"Почти е невъзможно да намеря думи, с които да опиша Стивън Джерард и неговата значимост в клубната история. Той дойде при мен и ми обеща да ме подкрепя на 100 процента и да прави всичко, за да се реализират новите идеи. Стивън не само удържа на думата си, той надмина всички очаквания", каза Роджърс пред официалния сайт на тима.

"В нашата епоха с думата "легенда" често се злоупотребява, но в дадения случай тя е недостатъчна да опише Джерард. Той е един от най-великите футболисти и може би най-добрият в историята на Ливърпул. Винаги е поставял целите на клуба и на отбора по-високо от индивидуалните", каза още мениджърът на тима.

"Той, разбира се, ще ни липсва, както на терена, така и в качеството си на капитан на клуба, но влиянието му ще живее и ние му пожелаваме щастие и успех, където и да избере да отиде", добави Роджърс./БТА