Треньорът на Лос Анджелис Галакси Брус Арина намекна, че новото попълнение на клуба Стивън Джерард един ден ще се завърне в родния Ливърпул. Наставникът уточни, че бившият английски национал възнамерява да бъде мениджър на мърсисайдци.

35-годишният халф има 18-месечен контракт с отбора от Мейджър Лийг Сокър, а неговият настоящ наставник вижда в него всички представки за кариера в треньорското поприще.

„Говорим си за това, което той е постигнал в Ливърпул и си сравняваме бележките. Той ще стане мениджър, щом приключи кариерата си на играч. Къде обаче ще отиде – не мога да кажа“, коментира Арина.

„Бих се радвал, ако някой като него ме замести, но не мисля, че той се стреми към поста в Галакси.“

„Бих предположил, че той ще се върне в Англия, а после вие сами можете да се сетите къде ще се озове. Преди да дойде тук, посетих Джерард в Ливърпул и се изненадах колко много знае за нашия отбор. До трансфера му в края на юни, той вече познаваше всички. Знаеше имената на играчите, които виждаше за първи път и бе наясно с качествата им.“

„Той беше напълно подготвен. Преди сме имали други футболисти в миналото, когато преместването на семействата им тук беше голям проблем. С него всичко беше точно, направо гладко до нелепост. Ако Стивън не играе футбол, той ще бъде много успешен в друга сфера. Можеше да стане и професор“, завърши Арина.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!