Облаците над главата на Марио Балотели в Ливърпул стават все по-гъсти и по-гъсти. Според авторитетния вестник "Гардиън", бъдещето на италианеца е свързано с отбор, далеч от "Анфийлд". 

Изданието твърди, че вече се работи по план за продажбата на нападателя, като единственият кандидат за подписа му е неособено големият гранд на Апенините Сампдория. Наскоро и президентът на генуезците Масимо Фереро обяви, че би го взел в състава. 

Информацията е, че като разменна монета за италианския национал ще се ползва вратарят Серхио Ромеро. Аржентинският национал е смятан за перфектния заместник на Симон Миньоле на "Анфийлд", тъй като белгиецът е в ужасна форма и мърсисайдци търсят нов страж. 

Но "Гардиън" твърди още, че докато се стигне до трансфер на Балотели, футболистът ще бъде закотвен на пейката. Причината за подобно решение на мениджъра Брендън Роджърс е за да накара нападателя да осъзнае в какъв отбор е и да види играта му отстрани. 

Трансферният прозорец отваря след по-малко от седмица и след това ще се разбере дали подобна сделка би се осъществила. Иначе Балотели дойде в Ливърпул от Милан през лятото за 16 млн. паунда, но вкара само два гола и е смятан за тотален провал, въпреки че трябваше да замени Луис Суарес, който отиде в Барселона.