Италианският гранд Рома си е поставил като основна цел привличането на полузащитника на Ливърпул Лазар Маркович. Сръбският футболист не успя да направи необходимото силно завръщане за Ливърпул след едногодишния наем във Фенербахче, като до момента не оправдава повторното си завръщане със силни игри по време на контролите на отбора. 

Италианският "Gazzeta World” съобщава, че Рома се интересува за привличането на нови офанзивни футболисти, след като Миралем Пянич напусна "джалоросите" посока Ювентус. Римляните също така са свързвани и с футболиста на Тотнъм Федерико Фацио, Рамиро Фунес Мори от Евертън.

Ливърпул пък е готов да изслуша всякакви оферти за бившия футболист на Бенфика. Маркович се присъедини към мърсисайдци преди две години срещу 20 милиона паунда. През този трансферен прозорец мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп закупи Садио Мане, който със сигурност ще е предпочитан в стартовия състав, а сърбинът Лазар Маркович няма да получава игровото време, което той иска и заради това е готов да се раздели с англичаните.