Крилото на Ливърпул Джордан Айб почти сигурно ще смени клубната си принадлежност през лятото, информира вестник „Дейли Мейл“. Според изданието това е първата стъпка от чистката в състава, която мениджърът Юрген Клоп ще предприеме. То допълва, че от клуба вече са предложили на няколко агенти футболиста за продажба.

Младият англичанин бе сочен като един от големите таланти от школата на „червените“, ала направи доста посредствена кампания, макар и да получи много шансове от германския треньор. Феновете също имаха големи очаквания към него, като виждаха в лицето на Айб идеалния наследник на продадения в Манчестър Сити Рахийм Стърлинг.

Въпреки че изигра 43 мача във всички турнири (една немалка част от тях като влизаше от пейката), 20-годишният техничар не можа да покаже постоянство. Той вкара своя първи гол във Висшата лига едва в последния кръг при 1:1 срещу Уест Бромич.

По-рано през седмицата вестник „Ливърпул Екоу“ отбеляза, че Ливърпул и Уотфорд са два тима, които следят ситуацията около Айб.