Отборът на Ливърпул представи екипите за новия сезон, но като че ли „червените“ забравиха за голямата си звезда Луис Суарес.

По традиция облеклата за всяка нова кампания се представят от някои от най-ярките футболисти на тима, като и този път обичаят бе спазен. Но за разлика от други пъти, сега на рекламните банери в сайта като модели се появиха само Стивън Джерард, Рахийм Стълинг, Коутиньо, но не и уругвайският национал.

Това накара медиите в Англия и Италия да помислят, че раздялата между Суарес и „мърсисайдци“ е съвсем близо. Както е известно, Барселона е основният кандидат за подписа на Суарес, който отнесе жестоко наказание заради поредното ухапване на противников играч, този път на Мондиала в Бразилия.

Суарес остави следи от зъбите си и по кожата на Джорджо Киелини в мача между Уругвай и Италия от груповата фаза, а това му донесе 9 мача наказание за уругвайския национален тим, както и 4 месеца лишаване от състезателни права. Освен това, Суарес трябва да плати и глоба.

Въпреки всичко това, каталунците не се отказаха от желанието си да се сдобият с услугите на нападателя с непокорен нрав, като дори в Барселона вече се разпространяват екипи с името на Суарес.