Отборът на Ливърпул записа втора победа в летните си контроли. След успеха със 7:0 над Честър преди няколко дни, днес тимът на Юрген Клоп се наложи над съгражданите си от Транмиър с далеч по-скромен резултат – 3:2.

Вратарят на „червените“ Лорис Кариус отново нямаше ден и допусна нелепа грешка, след която падна първият гол за Транмиър при резултат 3:0 в полза на „мърсисайдци“. Второто попадение във вратата на германския страж бе дело на бившия нападател на Верея Стара Загора и Левски Амаду Сукуна, който кара пробен период в тима от Ливърпул.

Клоп заложи на два различни състава, които използва в двете полувремена. През първата част на „Прентън парк“ се появиха Уорд, Камачо, Филипс, Клаван, Робъртсън, Фабиньо, Кейта, Лалана, Кент, Оджо и Сланке. През второто полувреме пък играха Кариус, Клайн, Гомес, Чиривеиа, Морено, Милнър, Уудбърн, Джоунс, Уилсън, Ориги и Стъридж.

Ливърпул поведе в резултата още в 7-ата минута чрез Рафа Камачо, който се възползва от асистенция на Шей Оджо отдясно. Самият Оджо пък направи резултата 2:0 в полза на „червените“ малко преди да измине половин час от началото на мача. В 33-ата минута пък капитанът на Ливърпул Адам Лалана направи резултатът класически след серия от грешки на отбраната на Транмиър.

В 71-ата минута домакините успяха да намалят преднината на „мърсисайдци“ след поредна грешка на вратаря Лорис Кариус. Стражът на Ливърпул не успя да улови топката от след изстрел от пряк свободен удар, въпреки че тя бе в обсега му. Германецът изпусна топката, а Джони Смит успя да се възползва и да реализира. Сукуна, който за последно в България игра за Черно море, пък оформи крайното 3:2 в полза на Ливърпул с точен удар девет минути преди края.

Следващият мач на Ливърпул е в събота срещу Бъри.