Въпрос на часове е Ливърпул да обяви името на новия си мениджър. Разбира се, за никого не е тайна неговото име. Ексцентричният Юрген Клоп си почина заслужено и сега е време отново да се върне там, където му е мястото – край терена. Или, може би, още по-точно казано – на „Анфийлд“.

Излишно е да говорим за това как и защо се стигна до момента, в който Ливърпул реши да се раздели с досегашния си наставник Брендън Роджърс. За всички бе ясно, че северноирландецът не успя да постигне това, за което бе дошъл. В тон с мрачното и есенното време на Острова, обстановката на Анфийлд Роуд Л4 ставаше все по тягостна.

В последните месеци Ливърпул се превърна в един меланхоличен, предвидим и нека си го кажем направо – скучен тим с моментни проблясъци, които обаче не топлеха нито привържениците на отбора, нито собствениците на клуба. Това доведе до слаб и неубедителен старт на сезона в Англия и Европа, което пък от своя страна до логичното уволнение на Роджърс.

От неделя, когато мениджърът на Ливърпул получи обаждане от Америка с неприятната за него новина, до днес се начетохме на какви ли не анализи, коментари, експертни и не дотолкова такива мнения за работата, свършена от Роджърс, провалите му, плюсовете и минусите. Изобщо всичко, което можеше да се каже беше казано и написано.

Привържениците на Ливърпул просто трябва да му благодарят. Най-малкото за онзи вълнуващ и исторически сезон преди две години, когато Ливърпул посегна към титлата и ги накара да мечтаят до самия край. Толкова за Брендън.

Леко стряскащ обаче е ентусиазмът, който се вихри в социалните мрежи, относно Юрген Клоп, или ако трябва да използваме една дума, с която той лично предпочита да бъде наричан - Клопо.

Не си спомням откога на „Анфийлд“ не е било толкова вълнуващо, разбира се, ако изключим споменатия вече сезон преди две години. Докато пиша тези редове, Ливърпул официално все още е без мениджър. В социалните мрежи обаче не спира да се обсъжда името на Клоп. Следят се всевъзможни канали за информация, социални мрежи, феновете на „червените“ вече си честитят с красноречивото Happy Jurgen Klopp Day! В един от известните форуми за Ливърпул дори се стигна до там потребителите да следят всички полети от Германия с дестинация летище „Джон Ленън“, Ливърпул. Да не говорим за хилядите колажи и луди видеа с участието на Клоп от престоя му в Борусия Дортмунд. Привържениците на Ливърпул се вълнуват, усмихват се и отново вярват. Вярват и знаят, че след поредната буря идва златното небе. Така е било и така ще бъде. До края.

Юрген Клоп заразява. Заразява с ентусиазъм и усмивки. Нали не се съмнявате, че феновете на Ливърпул са вече с диагноза? А тя се казва Kloppo! На „Анфийлд“ ще бъде вълнуващо. Отново.