Драматичен хикс 1:1 записаха Ливърпул и Арсенал в дербито от 1-ия кръг във Висшата лига пред близо 45 хиляди зрители на „Анфийлд”. Двата отбора завършиха двубоя с по 10 души на терена, а изравнителното попадение за „топчиите” след повече от куриозен автогол на иначе добре пазилия Пепе Рейна. За домакините пък се разписа Давид Нгог.

Така, Рой Ходжсън започна с хикс начело на „червените” във Висшата лига. Новото попълнение Джо Коул пък маркира дебюта си за Ливърпул в първенството с директен червен картон. От другата страна, първия си официален мач за „топчиите” Лоран Косиелни завърши също с изгонване.

Арсенал започна в атака с Маруан Чамак, като през второто полувреме в игра се появиха Томаш Росицки, Робин Ван Перси и Тео Уолкът. За Ливърпул Фернандо Торес не бе сред титулярите, като влезе в игра след почивката, на мястото на Нгог, Макси Родригрес замени Милан Йованович.

Срещата започна сравнително равностойно, като преобладаваха остри единоборства. Именно при едно такова в края на първото полувреме, Джо Коул влезе безобразно в краката в Косиелни и бе изгонен в 45-та минута.

Въпреки че останаха с човек по-малко, домакините поведоха в резултата веднага след подновяването на играта. В 47-та минута, гостите сбъркаха нелепо в защита, Хавиер Масчерано пусна към Нгог в наказателното поле, който разстреля Алмуния от малък ъгъл за 1:0.

След попадението Арсенал натисна своя противник, играчите на Арсен Венгер направиха много пропуски, като добър мач до 90-та минута правеше Рейна. Именно в тази минута обаче стражът провали своите. След центриране отляво Чамак затрудни максимално Рейна, топката обаче се удари в гредата, върна се към ръцете на вратаря, който обаче не успя да я хване и я бутна в мрежата си за 1:1.

В даденото от съдията продължение пък Косиелни пък изпусна своите нерви, и бързо си изкара два жълти картони и бе изгонен.

След равенството, Арсенал и Ливърпул делят 8-то място с по една точка.