Бившият английски национал, понастоящем анализатор за куп медии Гари Линекер, се изказа доста критично по адрес на застаряващите звезди на Манчестър Юнайтед. Според него, те нямат шанс за титлата във Висшата лига, а най-вероятно и изобщо няма да вдигнат скоро трофей.

„Рио Фърдинанд очевидно е на доизживяване, Райън Гигс не може да играе цял живот, Пол Скоулс също не може да продължава вечно, както и Гали Невил,” пише Линекер в неделната си колонка в News of the World.

„Историята показва, че фазите на промяна при сър Алекс Фъргюсън не траят много дълго. Но реално, няма сериозни промени във финансово отношение. Юнайтед не похарчи почти никакви средства. Дали ще бъдат по-добри от миналата година?! Съмнявам се,” отбелязва специалистът.

Според него, Челси е фаворит за титлата, но Арсенал също ще представлява сериозна конкуренция тази година:„Имам някакво предчувствие за Арсенал. Ако намерят своя голмайстор, имат шанс.”

Линекер продължава: „Много се съмнявам Манчестър Сити да може да спечели първенството тази година. Но ако продължават да пръскат пари по този начин, все някога и това ще се случи.”

Той не е убеден, че Ливърпул ще издържи на напрежението: „Рой Ходжсън е топ мениджър, но дали може да компенсира такова изоставане. Не бих казал. Ако погледнете състава им, имат ли достатъчно, за да са претенденти?! Стивън Джерард е страхотен, но вече е на 30 години, Карагър се приближава към края на кариерата си, Фернандо Торес е великолепен играч, но непрекъснато страда от контузии. Дали могат да разчитат, че той ще изиграе 38 мача?! Не мисля. Все пак имат и други добри футболисти, като Дирк Каут например. Ходжсън ще ги организира и съм убеден, че ще се представят по-добре от миналия сезон, но въпреки всичко, не ги виждам сред претендентите за титлата.