Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън разкри, че капитанът на тима Стивън Джерард и неговият заместник Джейми Карагър са изиграли основна роля при трансфера на Джо Коул на „Анфийлд”.

28-годишният национал на Англия подписа договор за четири години с мърсисайдци, след като в края на миналия сезон напусна Челси, тъй като контрактът му не бе подновен.

„Джейми Карагър и Стивън Джерард направиха добра работа, представяйки клуба на Джо Коул на световното първенство. Коул не знаеше какво точно иска да прави и ако трябва да бъдем честни отне малко повече да убедим един лондончанин, който през целия си живот е играл в Лондон да премине в Ливърпул. Най-простото решение беше той да си остане там”, коментира Ходжсън.

„Доволен съм, че привлякохме Коул защото е много важно да подобрим нашия състав колкото можем в опитите си да постигнем високите цели, които сме си поставили. Хубаво е също, че реакцията на феновете също е положителна като нашата, което в момента е перфектно. Сега всичко опира до Джо да покаже на терена, че той е точният човек за нас”, каза още специалистът.

Това би трябвало да бъде ясен знак за бъдещето на Стивън Джерард, който се спрягаше за трансфер това лято. По всичко личи обаче, че капитанът на мърсисайдци ще остане в родния си клуб.