Новият мениджър на Ливърпул Рой Ходжсън призова феновете на тима да не вярват на всичко, което се пише в медиите по повод трансферите в тима това лято. След назначаването на специалиста начело на „червените” в началото на месеца, редица имена вече се свързаха за трансфери в и извън Ливърпул. Според Ходжсън обаче, някои от тези футболисти дори не са му известни.

„Работим много усилено, за да задържим някои добрите ни футболисти с нас и през следващия сезон”, заяви Ходжсън пред официалния сайт на Ливърпул. В момента „червените” се подготвят на лагер в Швейцария.

„Ръководството хвърля всички сили в тази посока. Някои футболисти са много разочаровани от това, което се случи миналия сезон и нашата цел е да върнем магията отново. Търсим футболисти, които да привлечем и да вдигнем нивото на тима, но предпочитам да не говорим преди да имаме нещо конкретно”, каза още специалистът.

„Свързват ни с футболисти на различни позиции, отляво, отдясно в центъра, но понякога ми е смешно, когато ни свързват с играчи, които дори не сме чували”, каза още Рой Ходжсън.

Междувременно тази сутрин към клуба официално се присъедини новото попълнение Милан Йованович. 29-годишният сърбин пристигна в Ливърпул като свободен агент и подписа договор за три години. Сръбският национал проведе първата си тренировка с новите си съотборници.

„Много съм доволен, че ще можем да разчитаме на Милан. Той е много ентусиазиран и винаги е прекрасно, когато имаш играчи, които горят от желание да играят за клуба. Привличането му не бе моя инициатива, но останах доволен, когато разбрах, че отборът има интерес към футболист като него. Гледал съм го много докато бях във Фулъм”, сподели още мениджърът на Ливърпул.

Ходжсън сподели още, че Йованович най-вероятно няма да вземе участие в първата контрола на „червените” през уикенда срещу шампиона на Саудитска Арабия – Ал Хилал.