Новият мениджър на Ливърпул Рой Ходжсън заяви, че звездата на тима Фернандо Торес не се продава на никаква цена, след като двамата разговаряха за бъдещето на испанеца. Ходжсън и Торес имаха кратка среща преди отборът на „червените” да замине на подготвителен лагер в Швейцария.

„Имах среща с Фернандо. Той е много приятен човек и имахме приятен разговор. Той е футболист на Ливърпул и ние искаме той да остане такъв. Торес не се продава и няма да приветстваме каквито и да е било оферти за него”, категоричен бе Рой Ходжсън.

„Искаме да го задържим. Разговорът ни беше много кратък, тъй като трябваше да летя за тренировъчния ни лагер в Швейцария. Говорихме за футбол, световното първенство, контузията му. Разбира се му споделих, че нямам търпение да работим заедно”, каза още мениджърът на „червените”.

„Крисчън Пърслоу (б.а. - административен директор на Ливърпул) също присъства на срещата и продължи разговора с него, след като напуснах. Моят разговор с Торес бе единствено на футболна тема”, завърши Ходжсън.

Световният шампион с Испания представлява сериозен интерес за шампионите от Челси, които са готови да платят над 50 млн. паунда за Торес. Миналото лято испанецът бе на крачка от трансфер в Манчестър Сити.

В същото време новият бос на мърсисайдци допълни, че в клуба не са постъпвали никакви оферти за капитана на тима Стивън Джерард, който също е спряган за напускане на „Анфийлд”.

„Не искаме да продаваме най-добрите си футболисти и да започваме да градим нов отбор. Искаме да градим отбор около най-добрите ни играчи”, каза Ходжсън на пресконференция в Швейцария, където Ливърпул е на подготовка.