Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино няма да бъде наказван за сблъсъка си с бранителя на Евертън Мейсън Холгейт по време на жежкото градско дерби от 3-ия кръг на ФА Къп.

На „Анфийлд” „червените” спечелиха драматично с 2:1 благодарение на дебютен гол от новото попълнение Върджил ван Дайк в самия край. Преди това обаче имаше сериозно спречкване между Холгейт и Фирмино през първото полувреме, след като младият играч на „карамелите” съвсем злонамерено изблъска набралия скорост съперник през рекламните пана.

ФА ще разследва звезда на Ливърпул за расизъм

В отговор Фирмино нахлу на бегом обратно и заплашително се изправи пред Холгейт, а след това му каза нещо, което накара бранителя да избухне. В същия миг останалите футболисти вече се бяха намесили и до по-сериозно стълкновение не се стигна.

Впоследствие се появиха слухове, че Фирмино ще бъде разследван заради расистка реплика по адрес на Холгейт. От ФА днес обявиха, че не разполагат с достатъчно доказателства, за да повдигнат обвинения спрямо бразилската звезда на Ливърпул, макар че не уточниха дали в случая става дума за расизъм.

„Като взехме предвид всички достъпни доказателства, считаме, че те не са досаттъчни, за да се подведе Фирмино под отговорност”, гласи изявлението. „В същото време изказваме пълно задоволство, че твърденията на Холгейт бяха направени изцяло в знак на добра воля, като не става дума за преднамерено фалшиви или злонамерени обвинения.”