Отборът на Ливърпул се изправя срещу Брайтън в съботния ден от 17:00 часа. Мача може да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2.

"Мърсисайдци" от началото на сезона имат труден период, като мнозина определят множеството контузии на ключови играчи, като основен фактор за слабите резултати. В лазарета на Ливърпул доскоро бяха Жоел Матип, Тиаго Алкантара, Диого Жота и Константинос Цимикас. Дарвин Нунес пък бе наказан за три мача след червения картон, който си изкара срещу Кристъл Палас. 

Тимът, воден от Юрген Клоп, има поводи за радост, тъй като на днескашната тренировка на червените бяха забелязани Ибрахима Конате, Къртис Джоунс, Калвин Рамзи, както и Джорджан Хендерсън. Това са сериозни опции, с които Ливърпул може да разполага, като с трамви остават само Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Андрю Робъртсън. Очаква се шотландецът да поднови тренировки другата седмица, докато другите двама са с дългосрочни контузии.

Ливърпул е в серия от три поредни мача без загуба във Висшата лига след поражението от Манчестър Юнайтед, но "мърсисайдци" ще преследват задължителна победа срещу Брайтън в събота.