Отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул се изправят един срещу друг в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. Интригуващият сблъсък е днес от 17:30 часа и може да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също очаквайте всичко най-интересно преди, по време и след мача на „Олд Трафорд”.

Двата тима влизат в мача от доста различни позиции. Юнайтед продължава да има сериозни проблеми под ръководството на Ерик Тен Хаг. “Червените дяволи” изглеждат доста далеч от целта си в първенството, а именно четвъртото място. Юнайтед изостава на осем точки от Астън Веила, чийто тим заема четвъртата позиция в момента.

От своя страна Ливърпул и Юрген Клоп се намират в отличен момент. „Червените” не познават вкуса на поражението от мача с Арсенал в началото на месец февруари и продължават да водят битка за титлата с „артилеристите” и Манчестър Сити.

Манчестър Юнайтед ще се опита да продължи стогодишен рекорд срещу Ливърпул за ФА Къп. Юнайтед няма загуба от „червените” у дома в турнира в продължение на 103 години. Последната победа на Ливърпул на „Олд Трафорд” в най-старата клубна надпревара датира от 1921 година.

Добрата новина за Ерик Тен Хаг е, че тренировки с отбора вече подновиха Расмус Хойлунд, Хари Магуайър и Аарън Уан-Бисака. И тримата могат да бъдат на линия за сблъсъка тази вечер.

В същото време Ливърпул ще бъде без централния си защитник Ибрахим Конате, който не успя да се възстанови навреме за мача на „Олд Трафорд”. В групата на „червените” се завръща Райън Гравенберх, а проблемите за Боби Кларк от мача със Спарта Прага през седмицата не се оказаха толкова сериозни.

Гостите все пак остават без трайно контузените Трент Александър-Арнолд, Алисон Бекер, Стефан Байчетич, Бен Доук, Къртис Джоунс, Диого Жота, Жоел Матип и Тиаго Алкантара.