Легендата на Ливърпул Стивън Джерард изрази мнение, че тимът на „червените“ ще бъде един от основните претенденти за титлата във Висшата лига през новия сезон.

Тимът на Юрген Клоп завърши на четвърта позиция през миналата кампания и загуби финала в Шампионската лига от Реал Мадрид в Киев, но Джерард, който в момента е мениджър на шотландския Рейнджърс, вярва, че мърсисайдци ще надградят над постигнатото и ще се борят за титлата в Англия.

„Мисля, че Ливърпул е много близо. Мисля, че вече чукат на вратата“, коментира Джерард пред Press Association Sport.

Стивън Джерард

източник: Gulliver/Getty Images

“Доволен съм от позицията, в която се намира Ливърпул в момента. Разбира се, щеше ми се да спечелят Шампионската лига и съм разочарован, че не го направиха, но когато погледнете по-голямата картина – и пътя, по който са поели – е доста вълнуващо да бъдеш част от този тим на Ливърпул“, продължи той.

На въпрос дали Ливърпул може да намали разликата от 25 точки, с която Манчестър Сити изпревари „червените“ и триумфира с титлата през миналия сезон, Джерард отговори:

„Това е въпрос за 1 млн. долара. Разликата е голяма що се отнася до точките, но не само за Ливърпул, а и за всички преследващи ги отбори. Сигурен съм, че Манчестър Сити ще подобри състава си отново, но мисля, че Ливърпул е един от реалните претенденти за титлата през следващия сезон.“