Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали своите момчета след успеха с 3:0 над Борнемут, но се възхити на характера, проявен от Джорджинио Вайналдум. Наставникът обаче се е притеснил от прегръдката на съотборниците след попадението на играча.

Голът на холандеца помогна на „мърсисайдци” да постигнат категоричен успех в мача от 26-ия кръг на Висшата лига. Футболистът обаче е бил два дни жертва на вирус, с повръщане, а медицинският екип е предупредил, че Вайналдум е все още заразен.

Клоп: Ливърпул държеше да покаже реакция

„След само няколко часа сън, той ми каза: „Чувствам се добре, мога да играя”.  Лекарят го предупреди, че все още е заразен, да стои настрана. Притесних се само след като вкара гол, защото всички след това отидоха да го прегръщат”, разкри Юрген Клоп.

Наред с блясъка Ливърпул си върна и върха

„Но е показателна такава игра. Характерът и манталитетът на тези момчетата е единствената причина да се намираме там, където сме в момента”, добави още треньорът.

Манчестър Сити има шанса да прескочи Ливърпул за първото място, ако успее да победи Челси на „Етихад” тази вечер от 18.30 часа. „Гражданите” обаче ще имат мач повече.

Надбягването за титлата в Англия продължава с ключов сблъсък