Легендарният Свен-Горан Ериксон не успя да скрие сълзите си, след като благодари на Ливърпул, че сбъдна мечтата му. 76-годишният бивш селекционер на Англия разкри миналия месец, че му остава „в най-добрия случай една година живот“, тъй като е болен от рак.

Тогава шведът каза, че винаги е бил привърженик на Ливърпул и една от мечтите в живота му е била да бъде мениджър на тима. Това породи реакция на феновете на „червените“, които в социалните мрежи призоваха клуба да направи всичко възможно да сбъдне мечтата на бившия селекционер на Англия. Клубната легенда Роби Фауър също се присъедини към тях. Така беше решено това да се случи, като Ериксон изведе отбора заедно с клубните легенди Иън Ръш, Джон Барнс и Джон Олдрид срещу легенди на Аякс, а неговият тим спечели с 4:2.

„Плаках. Да седна на пейката на Ливърпул беше моята мечта през целия ми живот. Сега това се случи и беше прекрасен ден – публиката, играта, играчите, всичко. Благодаря на Ливърпул, че ми даде тази възможност“, заяви през сълзи емоционалният Ериксон.

В състава на домакините личаха имената на Стивън Джерард, който капитан, Фернандо Торес, Сами Хюпия, Йежи Дудек, Дирк Каут, Даниел Агер, Мартин Шкъртел и други.

„Веднага щом разбрах, че той ще бъде треньора, нямах търпение да играя за него още веднъж“, заяви Джерард.

Ериксон, който беше селекционер на Англия от 2001-а до 2006-а година, се разплака, когато „Анфийлд“ запя химна на Ливърпул „You'll Never Walk Alone“ преди началото на двубоя.

Бившето крило на Селтик Дерк Боригтер изведе Аякс във втората минута, а бившият нападател на Манчестър Сити Кики Мусампа удвои за нидерландците преди почивката. Ливърпул обаче се върна в двубоя с голове на френския защитник Грегори Винял и носителя на Шампионската лига Джибрил Сисе. Набил Ел Жар от ерата на Рафа Бенитес направи пълния обрат, преди крания резултат да оформи Фернандо Торес.

БТА
10 снимки