Отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул сътвориха страхотно зрелище в четвъртфиналите на ФА Къп. "Червените дяволи" успяха да победят мърсисайдци с 4:3 след драматичен обрат в продълженията. 

Една грозна постъпка на домакински фенове обаче остави лош вкус след този иначе запомнящ се двубой. След мача на "Олд Трафорд" се появиха сигнали, че запалянковци, подкрепящи Манчестър Юнайтед, са насочили обидни скандирания към трагедията на Хилзбъро. Както е известно, това е трагичен случай свързан с историята на Ливърпул, когато на 15 април 1989 година загиват 97 фена на мърсисайдци по време на мач Нотингам Форест.

Футболната асоциация веднага излезе с изявление: "Ще работим заедно с полицията на Манчестър. Осъждаме обидни или дискриминационни скандирания на футболните терени. Те са напълно неприемливи и могат да доведат до дълготрайни щети върху хората в нашата игра", се казва в него.

По последна информация пък полицията в Манчестър е успяла да индентифицира един от феновете на "червените дяволи", който е бил арестуван.