Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино и неговата съпруга Лариса Перейра са направили животоспасяващо дарение към бразилско семейство, което е имало нужда да закупи лекарства за още 59 хиляди паунда, за да може новородените им дечица да оцелеят.

Момчетата, Жоао и Мигер, страдат от спинална мускулна атрофия, но родителите им откриха дарителска сметка, за да наберат нужните средства и да финансират операцията на децата си в САЩ. Тяхната кампания в социалните мрежи набра голяма популярност и е стигнала до нападателя на Ливърпул, който действа мигновено и изпрати парите към сънародниците си.

Цялата хирургическа интервенция е струвала 830 хиляди паунда, като са оставали 59 хиляди лири, когато Фирмино и съпругата му са се притекли на помощ, закупувайки скъпите лекарства, предава бразилския Globo.

Родителите Алекс Хосе де Аморим и Грациели Шлемер са безкрайно благодарни на семейство Фирмино за невероятната помощ: Лариса Перейра и Роберто Фирмино влязоха в контакт с мен и не можах да повярвам какво щяха да направят за нас. Те ми споделиха: „Ще дадем остатъка от парите, от които се нуждаете”. В този миг останах безмълвна и се разплаках”, сподели Грациели Шмелер.

„Плаках, защото исках този момент толкова много”, продължи майката.

„Деветката” на Ливърпул избягва да коментира подобни прояви от негова страна, но неговата съпруга Лариса Перейра довери пред бразилското издание, че е било невъзможно фамилията да стои и да гледа отстрани.

„Няма как да сме безпричастни към тази история. Двамата с Роберто също сме родителите и си представяме болката, която изпитват те. Мъжът ми е невероятен човек и не се посвени веднага да помогне на двете дечица. Най-хубавото е, че той го направи без да пожелае и да чуе за нещо в замяна. Има много хора, които могат да помогнат, но не желаят”, заяви Лариса Перейра.

 

Homem da MinhaVida! ❤

A post shared by Larissa Pereira Firmino (@larissa_peereira) on