Гари Невил не поставя Ливърпул сред претендентите за титла, смятайки, че тимът, воден от Арне Слот, е „доста зад“ Манчестър Сити и Арсенал.

Мърсисайдци са на върха в подреждането след шест кръга след успеха с 2:1 над Уулвърхемптън в събота, докато Ман Сити загуби точки при визитата на Нюкасъл Юнайтед. Арсенал са с равни точки с шампионите, но Ливърпул е с точка превес след шестия рунд в Англия.

Слот прави дебютен сезон във Висшата лига и спечели пет от първите си шест двубоя, като единствената загуба дойде у дома от Нотингам Форест с 0:1. Все пак бившият бранител на Манчестър Юнайтед е уверен, че Ливърпул не може да надскочи третото място от миналия сезон под ръководството на Юрген Клоп.

м

източник: Gulliver/GettyImages

„Изглежда, че Ливърпул ще има добър сезон, след като се върнаха и в Шампионска лига. Не ги смятам обаче за претендент за титлата, ако трябва да бъда честен. Те са под нивото на Арсенал и Ман Сити и не смятам, че това ще шокира някого“, заяви Невил пред Sky Sports, за който се изявява като футболен анализатор, пословичен със своите грешни прогнози.

Англичанинът очаква Арсенал и Манчестър Сити пак да са в двубой за титлата в края на сезона.