Гари Невил изтъкна, че игровите изяви на Ливърпул показват ясното намерение на „червените” за триумф във Висшата лига през този сезон. Същевременно анализаторът за Sky Sports призна, че травмата на Аймерик Лапорт от Манчестър Сити може да коства много на „гражданите” в борбата за трета поредна титла.

Мърсисайдци продължават 100%-овия си актив от началото на сезона, след като надвиха Бърнли с 3:0 в събота вечерта. По този начин Ливърпул е с две точки преднина на върха спрямо Сити.

„Гледах мача им с Бърнли и се утвърди чувството у мен, че те заявяват, че искат титлата. Казах го и през миналата година, че това е шампионски отбор. Играят на нивото, което е нужно, за да спечелиш купата”, коментира в подкаст за Sky бившият бранител на Манчестър Юнайтед.

„В последния им мача бяха брилянтни в първите 20 минути – вкараха гол, след което дойде и втори. Говорим за огромна точност в детайлите. В защита са силни, в атака са силни, а в средата изглеждат солидни и опитни. Това е отбор, печелещ титли, както беше и през миналата година”, продължи с похвалите бившият играч на Ман Юнайтед.