След като почти сигурно Ливърпул ще трябва да се оправя без нападателя Даниел Стъридж до края на сезона, още един футболист на „червените“ приключи преждевременно с кампания 2016/2017. Халфът Кевин Стюърт се подложи на операция, за да му бъде отстранена херния и така няма да бъде на разположение за мениджъра Юрген Клоп.

23-годишният англичанин е преминал през процедурата още в петък. Юношата на Тотнъм дотук трябваше да се задоволява с мачове за младежката формация, след като не е играл за първия тим от победата над Плимут във ФА Къп през януари.

През зимата Ливърпул имаше опции да го преотстъпи в няколко различни отбора, но „червените“ подминаха офертите на Суонси Сити, Уест Бромич, както и на втородивизионните Брайтън, Нюкасъл и Астън Вила.

Очевидно футболистът има трудности с това да се наложи под ръководството на Юрген Клоп и може би клубът ще преразгледа статута му, щом сезонът приключи. Стюърт подписа 5-годишен договор с Ливърпул през ноември. Халфът има общо 20 мача за мъжкия тим на мърсисайдци, откакто премина при тях със свободен трансфер през 2014 година.

С контузии в лагера на "червените" са основните полузащитници Адам Лалана и Джордан Хендерсън. За пъвия се смята, че може би ще се върне за част от 4-те шампиантни мача, които отборът трябва да изиграе до края на кампанията.