Полузащитникът на Ливърпул Емре Джан заяви, че ключът към силното представяне на тима в последно време е страхотният колектив и фактът, че играчите се разбират един с друг и извън терена.

22-годишният Джан все още не може да се върне към оптимално състояние, след като се контузи по време на лятната подготовка. На всичкото отгоре германецът се присъедини към лагера по-късно заради ангажиментите към националния си отбор по време на UEFA EURO 2016.

Едва в последните мачове Джан започна да играе повече, но все още не е готов да се включи от пълноценно в битките от Висшата лига. Въпреки това футболистът бе категоричен, че сплотеността в тима прави така, че отсъствието на различни фигури да не се усеща.

„Можете да кажете, че това е нашата тайна. Извън терена всички са добри момчета. Понякога излизаме на вечеря и мисля, че това е много важно. Това си личи в мачовете, ние сме приятели извън терена“, каза Джан.

„Сега ни предстоят много мачове преди дербито с Манчестър Юнайтед, в които можем да свършим доста работа. Длъжни сме да го направим, трябва да се трудим здраво“, допълни футболистът на Ливърпул.