Бившият централен нападател на Евертън Кевин Кембъл коментира предстоящото мърсисайдско дерби специално за зрителите на DIEMA SPORT 2.

"Има много качество като нападатели сега, защитите не са толкова добри, както бяха преди, имаше доста груби играчи в защита, сега е повече спектакъл за публиката. Надявам се, днес да е денят за успеха на Евертън над Ливърпул, има отбора, който да спечели, има парчетата за успеха", коментира Кембъл.

"Алисон не беше на вратата, имаше несигурност в защитата, Адриан не играе толкова често, но Астън Вила направи отличен мач, но не сме виждали защитата на Ливърпул да играе така, а днес ще искат да се реваншират, но ако играят така, както срещу Вила аз ще бъде множго щастлив", добави той.

"Клоп ще пусне същия отбор, за да докаже, че имат възможности и мачът с Вила е само случайност. Анчелоти в последните месеци направи това, което трябва, с трима играчи, разликата е огромна, Хамес, Алан, Дукуре, отборът върви нагоре. Евертън започна да използва Кавлърт-Люин като нападател, трябваше да се научи да играе като нападател, вижте само статистиката му, разбира играта, ако има добри топки към него, той ще има отличен мач", каза още Кембъл.

"Садио Мане според мен е най-добрият играч на Ливърпул, той е най-постоянният играч, може да мине по крилото, може и през центъра, той може да вкара победните голове. Клоп е доста умен, знае, че Анчелоти е отличен мениджър. Ще бъде страхотна битка. Сега с тази социална дистанция ще е трудно, Гудисън Парк е тъжно място, когато няма фенове, на мен това не ми харесва. Ключът срещу Ван Дайк е да се правят изненадващи действия, той не е на същото ниво както през миналия сезон, Калвърт-Люин мисля, че ще използва това нещо днес", каза още той.