Юрген Клоп сподели своето мнение, че през този сезон ще има далеч повече конкуренти за титлата във Висшата лига в сравнение с миналата кампания.

В обширно интервю пред „Скай Спортс“ мениджърът на Ливърпул засегна редица теми, сред които нямаше как да не бъде и тази за фаворитите за титлата в Англия.

„Бих казал, че има поне 6 отбора, които ще си оспорват титлата. Евертън, например, се опитаха да останат амбициозни. Те свършиха доста работа на трансферния пазар и очаквам тепърва да привлекат още може би двама. Ще са още по-добър отбор в сравнение с миналия сезон“, заяви Клоп.

„Не знам откъде хората са толкова сигурно, че Арсенал няма да се намесят в борбата, както и Челси след назначението на Лампард и свежите идеи, с които той пристига. Да, Челси нямаше как да са активни на трансферния прозорец, но те имат възможност да използват всичките момчета, които са били под наем всички тези години. Сега Ейбрахам се върна и отборът им е страхотен“.

„Нямам време, за да правя ретроспекция към последните години в Ливърпул. Страхотни моменти имахме до момента, но трябва да гледаме напред и да работим, за да имаме още подобни“, завърши германският специалист.