Ако Юрген Клоп изведе Ливърпул до титлата, не е нужно да прави нищо повече за клуба. Това заяви бившият вратар на мърсисайдци Крис Къркланд и добави, че при такъв сценарий германецът ще се превърне в герой за червената част на града.

"Невероятно! Винаги съм бил голям фен на Ливърпул. Първият ми мач на живо бе на 7. Бях в "Коп". Като почитател на отбора, чувството е великолепно. Настанаха вълнуващи времена. Смятам, че Юрген заслужава огромно признание", продължи някогашният страж на мърсисайдци.

Преди три-четири години клубът бе завладян от негативизъм, но той се появи и оправи всичко. Ходя често на базата в Мелууд и гледам тренировките. Няма значение за кого става въпрос - хора от персонала, които изхвърлят кошчетата или готвачите - отношението му към всички е еднакво. Намира време за всички и прави така хората в клуба да се чувстват добре".

Феновете знаят това и го обожават. Донесе ни Шампионската лига, а сега ако ни направи и шампиони, няма какво повече да се иска от него. Все още остава доста дълъг път, който да извървим, но победата над Сити ни дава голямо предимство", напомни той

Миналата година те успяха да се преборят и да обърнат нещата, но се надявам, че през този сезон няма да успеят. Имаме играчи от световна класа. Важното е да са здрави, защото предстоят мачове в много сгъстен цикъл", завърши Крис Къркланд.