Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп реагира остро на оплакванията относно програмата, които неговият колега Антонио Конте от Челси направи преди днешното дерби между двата отбора.

Големият мач от 13-ия кръг на Висшата лига ще бъде 167-ият между двата тима в елита на Англия. В исторически план Ливърпул има лек опревъзходство (71 победи, 42 равенства, 53 загуби), като през миналия сезон не допусна загуба от момчетата на Конте, взимайки победа 2:1 в Лондон и реми 1:1 на „Анфийлд”.

Без майтап: Конте готви Челси за мача с Ливърпул в самолета

Преди днешният дуел Челси направи най-дългото си пътуване в Шампионска лига (за гостуването срещу азербайджанския Карабах) и още тогава Конте се оплака, че ще му се наложи да прави разбор за двубоя срещу „червените” по време на обратния полет.


Не пропускайте горещия сблъсък между Ливърпул и Челси от 19,30 часа по DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY


„Чух какво каза Антонио Конте и го разбирам. Може би обаче той забравя, че миналата година неговият тим имаше най-добрата програма за мачовете около Коледа”, контрира Юрген Клоп.

„Тогава всички играехме мач на всеки два дни, докато те имаха 12 дни, в които да изиграят 3 мача. Сега положението е абсолютно същото и не знам как от Висшата лига ще се аргументират.”

Големият сблъсък в Премиършип: Ливърпул срещу Челси

„Знам, че възстановяването е важен елемент и Конте е прав, но в същото време не мисля, че това ще окаже кой знае какво влияние върху мача. По-скоро ще се отрази на следващия им двубой.”

„Челси вече се върна, обратно в Лондон си е и ще има два дни за възстановяване, което е нормалната ситуация. Когато дните са три, това никога не е проблем, но 2 дни явно е голяма неприятност, за която никой не иска и да чуе”, продължи с лека ирония Клопо.