Юрген Клоп подчерта доста факти и неща, които са го убедили да продължи своя договор с европейския клубен шампион Ливърпул. Германецът удължи контракта си, който изтичаше през 2022-а година до лятото на 2024-а и призна, че няма по-добро място за работа от това в Ливърпул.

Юрген Клоп остава в Ливърпул, удължавайки своя договор!

52-годишният Клоп не пропусна да изтъкне заслугите на всяко едно звено при шесткратните европейски клубни шампиони и специално благодари на щаба си и спортният директор Майкъл Едуърдс за нещата, които се вършат в отбора.

„За мен това е решение, което се основава на моите знания за това, което изградихме като партньорство и изградихме досега. Ясно е и какво още можем да постигнем”, започна Клоп пред клубния сайт.

„Когато виждам развитието на клуба и съвместната работя, която продължава да бъде факт, усещам, че моят принос може само да расте. Хората виждат какво се случва на терена и имат мярката за нашия напредък. Те са най-важният критерии, но не и единственият. Видях ангажимента от собствениците към всеки аспект и функция в клуб, за който можете да се сетите”, продължи 52-годишният специалист, роден в Щутгарт.

„Когато дойде обаждането през 2015-а година, почувствах, че сме идеални един за друг. Сега смятам, че дори съм подценил това чувство. Продължавам тази работа, която е напълно допълваща от двете страни и поемам ангажимент до 2024-а година. Ако не се чувствах добре, нямаше да подписвам отново. Този клуб е на толкова добро място, че не мога да мисля за напускане. Трябва да подчертая и ролята на нашия спортен директор Майъкл Едуардс в това наше „пътуване” досега. Приносът му е толкова важен, колкото на всеки друг, за да ни даде възможност да се борим за най-големите трофеи и надпревари в играта”, акцентира Юрген Норбърт Клоп.

„За всеки във футбола, който се стреми да се състезава, е важен всеки елемент от дадена клубна организация и е нужно да е в най-добрия си вид. От подкрепата на феновете до визията на собствениците. Ливърпул – не може да има по-добро място за това”, завърши Клоп пред са